Glade seniorer på tur til Fjære kirke og Hesnes Gartneri

HESNES GARTNERI. Emmy og Wenche har funnet seg fine blomster.

Onsdag 15. juni reiste en del av de som trofast går på onsdagstreffet på tur til Fjære og Hesnes.

Finn Stoveland var sjåfør i 24-seteren, som var fylt opp av glade seniorer.

FJÆRE KIRKE. Forsamlingen på tur inn i kirka.

Første stopp på turen var Fjære kirke, hvor vi fikk omvisning av en engasjert og kunnskapsrik Reidun Haugeto. Hun fortalte oss historien om Fjære kirke, fra 1150, og fram til i dag. Kirken er i stein, og ble bygget på stedet hvor det tidligere har stått en trekirke, og alteret i stein er mest sannsynlig fra denne trekirken. Vi fikk også høre om hvem som kjøpte plass hvor i kirkens benker og galleri, om gravkjelleren, og også om vandalismen som ble gjort i kirken høsten 2021. Nå er det meste av skadeverkene rettet opp, men døpefonten i kleber var ikke ferdig restaurert enda. Vi fikk også se oss rundt utenfor kirken, og kunne betrakte bautaen over Terje Vigen.

Fra Fjære gikk turen videre til Hesnes Gartneri & Kjøkken, hvor det ventet oss nydelige rekesmørbrød, kaffe og kake. Her gikk praten livlig rundt bordene i andre etasje, som var reservert til gruppen vår. Etter et nydelig måltid, var det tid for å besøke drivhus og butikk. Mange hadde poser med blomster, gaveartikler og grønnsaker med seg i bussen på hjemturen. Trivelig var det også at Synnøve og Oddvar Jørgensen kom og slo seg sammen med oss på turen. Synnøve har vært med og ledet onsdagstreffet i en årrekke, men har nå slått seg ned i Grimstad.

Da takker vi for følget på onsdagstreffet dette halvåret, og er storfornøyd med at det har gått sin gang uten avlysninger i år. Så da er det å håpe på at livet kan fortsette som nå, og at vi kan ha mange trivelige treff igjen til høsten.

 

Anne-Karin Haugstulen Tveide

_____________

Brukerskapt