Velt med alvorlig hodeskade under rekordforsøket til Nordkapp

GODE SYKKELVENNER: Øystein Dahl og Olav N. Birkeland under Birkenesrunden tidligere i juni.

Nylig skrev Birkenesavisa om syklisten Øystein Dahl som torsdag 24. juni la ut fra Lindesnes i et forsøk på å nå Nordkapp på rekordtid.

Mandag kveld la Sykkelaksjonen 2021 ut følgende melding på si Facebook-side:

– Det har seg slik at det har skjedd en ulykke på veien hvor Øystein har falt og slått seg. Han ble fort tatt hånd om og har blitt hentet av ambulansehelikopter. Vi sender varme tanker til Øystein og hans familie.

Dahl var ved bevissthet da han ble hentet av helikopteret. Fra Hammerfest sykehus ble han fraktet videre til Universitetssykehuset i Tromsø.

Ulykken skjedde i Skarvbergtunnelen, ganske få mil fra Nordkapp – og lenge før Øystein Dahl skulle sykle i mål. Han lå svært godt an til å sette rekord.

Rekordforsøket er en oppfølging av fjorårets sykkelaksjon Lindesnes-Nordkapp, da det ble samlet inn et stort pengebeløp til Barnekreftforeningen. Lokale Olav N. Birkeland var blant de engasjerte rytterne i 2020. Han er også med i årets aksjon.

Til Birkenesavisa sier Olav N. Birkeland tirsdag formiddag, at han vet ikke så mye bortsett fra at hendelsen med Øystein Dahl er alvorlig. Det har ikke lykkes å få kontakt med Chris Johansen i Scream Media, som følger teamet i rekordforsøket.

Tirsdag ettermiddag, etter at Birkenesavisa gikk i trykken, skriver Sykkelaksjonen 2021 følgende på si Facebook-side:

– Fallet resulterte i en alvorlig hodeskade. Øystein har blitt nøye overvåket og testet natten gjennom og legene kan nå bekrefte at prognosene er gode og at han ikke er i kritisk tilstand. Han vil bli værende for hvile og videre overvåkning det neste døgnet på Tromsø Sykehus.

– Øysteins familie og crew blir fulgt tett opp i saken og tatt hånd om.

– I løpet av natten har vi i crewet og sykkellaget til Øystein hatt en brief innad rundt hendelsen og veien videre for neste del av aksjonen, som etter planen skulle starte fra nord-sør torsdag 1.juli.

– Det er blitt vedtatt å sette aksjonen på vent inntil vi har fått videre svar om oppfølgingen til Øystein.

– Vi er sterkt berørt av hendelsen. Vi kjenner Øystein veldig godt og han betyr masse for oss. Nå blir fokuset å følge opp han og de som er berørt så tett og godt som mulig.