Sykdom kan gi resultater

GULL: Lars Helge Birkeland toppet pallen etter jaktstarten i europacupen søndag. ARKIVFOTO: Sondre Eriksen Hensema

Lars Helge Birkeland måtte stå over sesongstarten på Sjusjøen på grunn av sykdom. Han ser ikke bort fra at det kan gi ham et løft i verdenscuppremieren om halvannen uke.

– Det kan fort skje. Jeg kommer i hvert fall ikke til å være tung i musklene, så det kan slå positivt ut, sier landslagsskiskytter Lars Helge Birkeland til Birkenesavisa.

Ei drøy uke før sesongstarten røyk han på en klassisk forkjølelse med sår hals og tette luftveier. Dermed måtte han se lørdagens sprint og søndagens fellesstart fra sofaen i leiligheten på Lillehammer.

Birkenesløperen slapp imidlertid unna feber og kunne han nøye seg med ei ukes pause fra treninga. Lørdag var han på ski igjen.

– Jeg trenger et par hardøkter for å få i gang pusten og kroppen, men det har jeg tid til nå, framholder Birkeland.

Han tror ikke sykdomsavbrekket skal ha noe å si for formen på sikt.

– Jeg har jo to uker på meg til å komme i form igjen til verdenscupåpninga, men det var selvfølgelig synd å gå glipp av sesongåpninga. Det er viktig å komme inn i konkurransemodus igjen og få på plass rutinene, sier landslagsløperen.

Tida fram til verdenscupen braker løs i Østersund 30. november skal benyttes godt.

– Jeg skal være her på Lillehammer og gjøre en god treningsjobb, kjøre et par hardøkter, ikke noe hokuspokus. Dette er ikke tida for å være smart, det blir å gjære det en pleier å gjøre i oppkjøringa til konkurranser, presiserer Lars Helge Birkeland.