Kastet amfetamin til Julius

FORGIFTET: Sjimpansen Julius ble alvorlig syk etter at en flaske med narkotika ble kastet inn til ham i vinterferien. Kristiansand Dyrepark sier at det går bra med den 39 år gamle sjimpansen nå. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

En mann er pågrepet og siktet etter at sjimpansen Julius ble forgiftet med amfetamin i Dyreparken i Kristiansand 21. februar.

Mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag, ifølge en pressemelding fra Agder politidistrikt.

– Vedkommende erkjente forholdet i avhør torsdag kveld, der han beklaget hendelsen overfor dyreparken, sier fungerende seksjonsleder for etterretning, etterforskning og arrest hos politiet i Kristiansand, Håkon Storesund i pressemeldinga.

Det var tre små flasker som ble kastet inn til Julius 21. februar. Tekniske undersøkelser av flaskenes innhold har avdekket spor av det sentralstimulerende rusmiddelet amfetamin.

Ifølge Fædrelandsvennen er den siktede mannen i 40-årene, og bosatt på Sørlandet. Ifølge Storesund er han kjent for politiet fra tidligere.

Saken ble oppklart etter god teknisk og taktisk etterforskning av politiet, i tett samarbeid med Dyreparken, forteller politiet.

– Politiet har underveis i etterforskningen mottatt uvurderlig hjelp fra Dyreparken. De har bidratt med avgjørende opplysninger for å oppklare saken, sier Storesund.

Mannen som er siktet har ikke fremlagt noe klart motiv for sin ugjerning.

Han har blitt ilagt et kontaktforbud mot Dyreparken, noe han har samtykket til.

Politiet anser saken som ferdig etterforsket, og saken vil bli oversendt påtalemyndigheten som skal vurdere ytterligere reaksjoner mot mannen.