Til topps i VM

Trofeer: – Mamma har begge beina på jorda selv om hun er verdensmester, sier en stolt Nøkkvi Rikardsson som viser fram medaljer og diplom tilhørende Ingebjørg Johannsdottir.

Ingebjørg Johannsdottir reiste til verdensmesterskapet i kettlebells i Malpenza i Italia, og kom hjem til Birkeland med to gullmedaljer.

– Jeg har bronsemedalje fra halvmaraton i NM, så nå var det interessant å se hvorvidt jeg kunne lykkes i VM, og det gjorde jeg jo. Det ble faktisk gull både i hel- og halvmaraton i min klasse, sier Ingebjørg Johannsdottir.

I halvmaraton brukes en 12 kilos vektkule som skal løftes fra skulderhøyde til strak arm. Det gjelder å klare så mange repetisjoner som mulig. I helmaraton veier vektkula 16 kilo, og skal svinges fra knehøyde til strake armer.

– I begge øvelsene holder man på en time, og jeg klarte 1 275 repetisjoner på halvmaraton og 402 repetisjoner på helmaraton. Det holdt til seier, sier verdensmesteren.

Hun har ikke helt tatt av etter seieren, skal vi tro familien som står henne nær.

– Hun har fremdeles begge beina på jorda og lager mat og vasker tøy, sier Nøkkvi Rikhardsson.

Han myser for anledninga litt rundt på kjøkkenet for å se om ikke maten snart er ferdig. Men han er tydelig stolt av å ha en mor som kan smykke seg med tittelen verdensmester.

Man får ikke en slik tittel uten adskillig trening. Nærmeste kettlebellsklubb er Øvrebø Sirkel og styrkeløftklubb. Der møtes likesinnede til ukentlige treninger og konkurranser.

På treningsrommet i Rørhomveien, hvor den mangfoldige fruen også har smykkeverksted og malehule, er det et godt utvalg av kuler i forskjellige former, farger og vekt.

Det holder ikke med en trening i uka dersom man har ambisjoner om å bli verdensmester, eller beholde verdensmestertittelen.

– Er det nye mål i sikte?

– Det er stadig noe å konkurrere mot, ikke minst mot meg selv og mine personlige rekorder. Men jeg har jo en drøm om å kunne delta i EM i Irland og VM i Spania inneværende år. Vi er jo ikke veldig eksponert på fjernsyn, så det er ikke så lett å skaffe sponsorer til denne idretten, sier hun, og legger til:

– Derfor må vi få se om økonomien tillater både EM og VM.

Hun må tilbake til steikepanna og kjøttdeigen. Familien krever sitt, selv av en verdensmester fra Birkeland, som ønsker seg sponsorer, gjerne lokale for å kunne fortsette i verdenstoppen.