Strikkekaffe og debattarena

MED PINNER: Hilde deJong, Solveig Mål Nilsen, Anne Lise Dahl, Olaug Svendsen, Grethe Flakk og Inger Birkeland Slågedal.

De holder seg unna storpolitikken, men lokale forhold diskuterer de gjerne.

Strikking er inn, og det kan damene på Birkeland skrive under på. Første mandag i hver måned samler de seg på spiserommet til barnehagen på Tveide bygdemuseum.

Det er Inger Birkeland Slågedal, som kaller inn, og via SMS får alle interesserte melding om kommende strikkekafe. Opprinnelig hette det strikke og spinnekafe, og mange med spinnerokk møtte fram med hver sin rokk.

Denne kvelden er det syv strikkende damer, men ellers kan det fort komme opp i en 14 – 15 damer, da er Åsmund Knutson salen aktuell, for her er det god plass.

Strikkekafeen har eksistert i syv år, ifølge Slågedal. Opp gjennom åra har det vært arrangert kurs i spinning, nålebinding, hekling med filler, og Quilting.

Det er hyggelig å treffes fra gang til gang, og praten går livlig om oppskrifter, litt bygdesladder, men storpolitikken holder de seg unna. Denne kvelden var Birkenesdialekten et tema, den forsvinner mer og mer. Litt dumt at det blir snakka bokmål med barnehagebarna og det legges lite vekt på å bruke lokale ord og uttrykk, hevdes det.

Neste samling snakkes det om å prøve seg på «pjoning», en gammel hekleteknikk, som en kan lage votter, luer, sokker, og genser av. Dette kan bli spennende, da er det bare å møte opp kl. 18. 30 første mandag i måneden.