Sannsynligvis i skogen

STUKKET AV: Kvigene til Olav Aabel har vedt Birkenes ryggen, og vandret over Moelva. Kvigene på bildet har ingenting med saken å gjøre, og er fotografert på Bygdøy kongsgård. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Ingen har sett kvigene som forsvant forrige uke.

– De er fortsatt på vandring, og enn så lenge har ingen sett dem. Uten observasjoner blir det som å lete etter nåla i høystakken. Vi fanger de når noen ser de, sier Olav Aabel til Birkenesavisa.

Det var onsdag 30. mai seks kviger forsvant fra beitet ved Birkenes kirke. Dagen etter meldte politiet om forsvinningen, men fortsatt er ikke kyrene funnet av eierne.

– Vi antar de er i skogen en plass, og vi har fulgt sporene over Tveideåsen og over Moelva. Det er selvsagt ikke helt ufarlig for dem å ferdes fritt på denne måten, men så lenge de finner mat og vann bør de klare seg, sier Aabel.

Han forteller at kyrne aldri har stukket av før. Da ville han ikke sluppet dem ut. Seks kviger på vift i skogen er en ny opplevelse for bonden som arbeider med slåtten når Birkenesavisa ringer.

– Det er ikke noe særlig for en bonde å ikke vite hvor dyra er på denne måten. Det er kjedelig, sier han til Birkenesavisa.