Gatefotballspillerne fra Birkeland tok med seg hjem en respektabel plassering.
NM i gatefotball er et høydepunkt. Turen til Kongsvinger i helgen var en stor opplevelse for Friskt Alternativ Birkeland. De kunne reise hjem med en meget hederlig 14. plass, og var meget godt fornøyd med turen
– Ettersom vi ikke har holdt på lenge, er ikke resultatene viktigst. Det å få ta turen sammen, få oppleve den fantastiske stemningen og rammen rundt mesterskapet gir oss mye, sier spillerne, og legger til:
– Gatefotballen er et tilbud til alle som av ulike grunner har det tøft, og derfor er det fint å oppleve det tette samholdet og det gode miljøet i gjengen.
Stort arrangement
Nærmere 450 spillere, ledere og trenere og dommere fra Karmøy i vest til Kongsvinger i øst, og fra Mandal i sør til Harstad i nord har deltatt i årets NM i gatefotball.
– Det var helt topp, og ga absolutt mersmak. Neste gang skal vi gi de Tønsberg juling. Vi er fornøyd med en 14. plass, for det er jo tre bedre en sist, sier Knut Mosfjell til Birkenesavisa.
Norgesmesterskapet er for både kvinner og menn, stort sett alle med sterke livshistorier. 44 lag deltok, en økning på hele 30 prosent fra i fjor. 10 av disse er damelag, mot bare fem i fjorårets NM.
Hovedmålsettingen med gatefotballen er å bidra til økt livskvalitet, bedre mestring av hverdagen og rusfrihet for deltakerne, og å skape økt forståelse og respekt for personer med ulike utfordringer i livet, skriver NM-arrangørene i en pressemelding.
Årets begivenhet
Gatefotballen er et tilbud til personer som har eller har hatt visse utfordringer som rus, psykiatri, bostedstedsløshet og sosial isolasjon. Også flyktninger og asylsøkere med ulike utfordringer inkluderes. Frelsesarmeen kan vise til gode resultater med gatefotballen i form av at den motiverer og bidrar til bedre livskvalitet, inkludert rusfrihet.
For mange av deltakerne er NM årets store begivenhet, og der bare det å delta kan være en stor prestasjon i seg selv. NM er selvsagt et rusfritt arrangement, påpeker arrangøren.
Årets NM ble spilt på velrenommerte Gjemselund stadion i Kongsvinger, der det var satt opp fire ballbinger, på 16 x 22 meter, slik at det ble spilt fire kamper parallelt. Hver kamp består av to omganger på syv minutter. NM-arrangør var Linken, Frelsesarmeen rusomsorg Kongsvinger.