Nå vil han gi gass

Lars Helge Birkeland i sporet

Landslagsskiskytter Lars Helge Birkeland er godt fornøyd med sesongens første World Cup-runde, og satser på å gjøre det enda bedre i den neste.

Birkenesløperen startet verdenscuprunden i svenske Østersund med beste og nest beste etappetid i single mix-stafetten sammen med Hilde Fenne forrige søndag, og fortsatte med en 14. plass som tredje beste nordmann på normalprogrammet (20 kilometer med fire skytinger) torsdag.

På lørdagens sprint (10 kilometer med to skytinger) gikk han inn til en 29. plass etter å ha bommet to ganger, men på søndagens jaktstart tok han revansj med en knallsterk 6. plass etter å ha bommet kun én gang på 20 skudd.

– Det starta litt rufsete. Jeg hadde litt is i siktet som jeg måtte blåse ut før første skyting. Jeg bomma på første skuddet, men så traff jeg på de neste 19. Det var litt vind i dag også, så det er veldig bra, sier 29-åringen til Birkenesavisa.

Sikret World Cup-plassen

– Hvordan vil du oppsummere uka i Østersund?

– Det har vært mye positivt. Jeg er veldig fornøyd med mix-stafetten, selv om det ikke ble så bra resultat (9. plass, journ. anm.), og jeg er veldig fornøyd med løpet i dag (søndag). To medium løp i midten, så alt i alt er jeg godt fornøyd med uka.

Det legger heller ingen demper på mollestadguttens humør at han med den sterke jaktstarten sikret plassen på det norske laget til neste runde i Verdenscupen, som går i Hochfilzen kommende helg. Mandag satte det norske laget seg på flyet til Østerrike, hvor det skal gås sprint fredag, jaktstart lørdag og stafett søndag.

Lader opp

Der har Lars Helge Birkeland planer om å trene rolig og lade opp best mulig fram mot helga, med mål om å skaffe seg et bedre utgangspunkt for jaktstarten enn han hadde denne helga.

– Går jeg samme jaktstarten da som nå, så begynner vi å snakke, sier birkenesløperen uten å nevne ordet pallplass.

Det ligger imidlertid i kortene at det er det som er målet.

– Jeg føler fortsatt at jeg er i rute, jeg har fått de svara jeg trenger, så nå er det bare å gi gass, sier landslagsløperen fra Birkeland.