Løsna skudd på Birkeland

Med trestokk i den ene hånda, og pistol i den andre, skal mannen ha avfyrt skudd.

En mann i 40-åra må i retten etter å ha løsnet skudd sentralt på Birkeland i midten av november 2016. Det framgår av tiltalebeslutninga fra politimesteren i Agder. Det er satt av én dag til saken i Kristiansand tingrett i begynnelsen av november.

Det var seint på ettermiddagen en novemberdag i 2016 mannen ifølge tiltalen skal ha holdt en trestokk i den ene hånda, og en pistollignende gjenstand i den andre hånda. Han skal så ha framsatt en trussel om å skyte en annen mann, før han avfyrte minst ett skudd.

Sommeren i forveien skal han flere ganger ha truet samme mann. En gang skal han ha kommet løpende mot mannen med en trestokk og kniv, og enn annen gang skal han ha sendt et bilde over Facebook som var egnet til å framkalle alvorlig frykt. På bildet skal han selv være avbildet med kniv i munnen, og en pistollignende gjenstand i hånda.

Mannen som nå må møte i retten tiltales også for å ikke ha møtt opp til soning av to tidligere dommer fra 2013 og 2016. Han må også svare på beskyldninger om at han har oppbevart en mindre mengde Rivotriltabletter.