Spill drar folk til Strøget

Næringsdrivende på Strøget har merket økt trafikk av gående, etter at en gammel klassiker kom i ny drakt i sommer.

Det er ikke for ingenting at det egentlig heter Pokèmon GO. Kristoffer og Remi, som Birkenesavisa traff på Tobias jorde mandag ettermiddag kunne dokumentere flere dager med over 16 000 skritt.  Med en skrittlengde på rundt 50 centimeter blir det om lag 8 kilometer. Og de hadde fanget både Hypno, Pikachu, Zubat, Krabby, og Oddish på sin ferd.  Det finnes tydeligvis utallige figurer å finne og fange – og de dukker opp på de utroligste plasser.

Pokèmon og er rett og slett et spill som lastes ned til mobiltelefonen.  Når dette så kobles sammen med Google Maps kan man finne virtuelle figurer rundt om i hele verden. Det er vanskelig å få skikkelig svar på hvorfor figurene dukker opp akkurat der eller der, men det skal visstnok være etter et system basert på et Nintendo-spill som var populært for noen år siden.  Dessuten har spillerne mulighet til å tiltrekke seg figurer for så fange dem.

Tobias jorde har blitt et populært samlingssted for Pokèmon og jegere. Figurene det jaktes på har en tendens til å dukke opp i nærheten der, og da er det bare å løpe og fange.  Både frikirken, bedehuset og kirkekontoret får jevnlig besøk av figurene – de kommer så hyppig der at nesten kunne være fristet til å tro at det var som et ledd i rekrutteringen til kirke og bedehus.

Det tok noen dager før Maria Håkedal på Marikken forsto hva det var, men etter hvert kom det fram at det dreide seg om Pokèmon-jegere som inntok plassen mellom Marikken og biblioteket.

– Nå har det i hvert fall blitt litt liv på Strøget, sier Håkedal.

Og dette er ikke bare for gutter. Karen Evja og Ronja Kile er også på plass – begge er kommet til nivå åtte i spillet. Verdensrekorden er for tiden nivå 37, men det ryktes i miljøet om at den er oppnådd med juks og fanteri.

Og hvorfor ikke ta en tur fra Arendal. Det ryktes der at Birkeland er et godt sted og da er ikke turen lang for Ronny, Hanne og Ole Petter som synes det er en grei måte å bli kjent med Sørlandet på. Og de bekrefter at turen til Birkeland ikke var forgjeves. De bruker Pokèmon til å bli litt kjent på Sørlandet, og regner med å besøke flere steder i løpet av sommeren.  Med grillmat på bordet og mobilen i hånda er Birkeland et godt sted å være.