Rutinert børsvinner

FORNØYD BIL-KVARTETT: Trener Tor Ivar Ruud (f.v.), Knut Arild Espegren, Lasse Aamlid og oppmann Audun Rislaa er fornøyde med sesongen som endte med en 4. plass i serien. Espegren og Aamlid med børspremiene; engelske landslagsdrakter med børsplasseringen trykt på ryggen. Gjøran Mollestad var ikke tilstede.

Med sine 33 år er Lasse Aamlid blant de mest rutinerte spillerne på Birkenes ILs A-lag i fotball i 5. divisjon.

Denne sesongen har han også vært best. Fredag kveld fikk BIL-kapteinen beviset på at han er Årets spiller på Birkenes Avisas spillerbørs 2016. Det skjedde under A-lagets sesongavslutning hjemme hos oppmann Audun Rislaa på Birkeland.

I hver seriekamp sesongen igjennom har Birkenes Avisa gitt beste BIL-spiller tre poeng, nest beste to og tredje beste ett børspoeng. Vinneren er den som sanker flest poeng i løpet av seriesesongen. Med tre 3-poengere, to 2-poengere og fem 1-poengere endte kapteinen opp med 18 poeng, ett foran toer Gjøran Mollestad og treer Knut Arild Espegren som begge hadde 17. Mollestad hadde imidlertid plukket flere trepoengere og snek seg dermed foran angrepskollegaen på børsen.

De to kantspillerne knivet også om toppscorertittelen, men også her var det Mollestad som trakk det lengste strået. Med 13 seriemål slo han Espegren med ett.

Knut Arild Espegren kan til gjengjeld titulere seg som toppscorer på klubbens 6. divisjonslag, der den kampglade 22-åringen også har hatt mange opptredener denne sesongen. Men det stoppet ikke der; Espegren ble i tillegg tildelt fotballgruppas egen pokal for sine gode holdninger og sin innsats på treningsfeltet og i kamp. Årets spiller på 6. divisjonslaget ble Simen Ohrvik.

Bjørn Vidar Lie