Rekordoppslutning på fotballskole

Over 200 barn og unge bruker sommerferiens første dager i Birkenesparken.

– Kampene er aller gøyest, spesielt når vi får spille mot guttene. Vi har ikke slått de enda, men vi er ikke så langt unna, sier Sofie Håland Svendsen (12).

I likhet med 213 barn og unge i alderen seks til 14 år deltar hun på Macron fotballskole i Birkenesparken denne uka. Konkurranser, trening, øvelser og kamper er noe av det som står på programmet.

– Jeg spiller ikke fotball til vanlig, men jeg får veldig lyst til å begynne etter å ha vært her. Det er gøy når det er så mange venner som er med og, sier hun.

– Man får øvd mye, og samtidig får man lært nye ting. Men kampene er også det jeg liker best, legger venninnen Viktoria Posti-Lindland (12) til.

Sterk vekst

Det er Birkenes IL som arrangerer fotballskolen, og Glenn Jørgensen og Torstein Håkedal i arrangementskomiteen er imponert over årets oppslutning.

– Vi har hatt fotballskole her i omtrent ti år, og de første årene lå deltakertallet på rundt 100. De siste årene har det økt veldig, men aldri før har vi kommet over 200. Det er flott at så mange velger å bruke de første feriedagene på fotball, sier Håkedal.

Den største gruppen deltakere er seks- og syvåringer fra Birkenes. Her legges det stor vekt på lek og moro med fotball i fokus.

– Det er veldig mange unge barn med i år, og de aller fleste er fra bygda. Når det er sagt har vi også noen ferieturister som er med i år, og blant annet en god gjeng fra Tveit, forteller Jørgensen.

Lærer videre

Med instruktører, hjelpere og kjøkkenpersonell er det nærmere 35 personer som holder fotballskolen gående. Blant dem er Butrint Ramadani, som selv spiller fotball ved Birkenes IL til vanlig.

– Det er bare moro å få være med å trene dem. Her får jeg lære videre noe av det jeg selv har lært, sier han om J12-gruppa han har ansvaret for på fotballskolen.

 

fotballskole007J12NETT fotballskole001de yngsteNETT fotballskole002de yngsteNETT fotballskole003de yngsteNETT fotballskole004konkurranseNETT fotballskole005NETT fotballskole006instruktør ramadaniNETT fotballskole009sofie hålandNETT