300 får invitasjon

Birkenesinger får invitasjon til hagefest når kongeparet kommer til Kristiansand.

Det er 30 ordførere på Sørlandet som har spilt inn hvem de mener skal få invitasjon til kongeparets hagefest på Myren Gård i Kristiansand 29. juni. Birkenes-ordfører Anders Christiansen (Ap) har sendt inn sine forslag til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder. Verken han eller statens sendemann på Sørlandet vil si noe om hvem som står på lista.

– Vi har dessverre ikke mulighet til å offentliggjøre gjestelisten, skriver Christiansen, når Birkenes Avisa ber om innsyn i forslaget som er sendt Fylkesmannen.

Det er i tråd med praksisen som føres hos Fylkesmannen. I en pressemelding presiserer kommunikasjonsrådgiver Ole Wilhelm Svensen følgende:

– Gjestelisten til Hagefesten vil IKKE bli gjort tilgjengelig før alle invitasjoner har gått ut, og Slottet har mottatt svar. Noe av poenget med invitasjonene er at de skal komme overraskende.

Han forteller videre at det er invitert 300 gjester. Antallet gjester er forsøkt disponert i forhold til antall innbyggere, og alle kommuner er representert. Selv de som ikke er invitert på hagefest i Vågsbygd, skal få mulighet til å oppleve kongeparet.

– Det vil bli rikelig anledning for alle til å se og oppleve Kongeparet på Folkefesten i Kristiansand, på formiddagen. Detaljert program for besøket i Kristiansand vil bli publisert i løpet av nær fremtid, skriver Svensen.