Verdens beste bussjåfør

BUSS: Ole Johnny Uldal får denne ukas juleglede. Hver torsdag kjører han blant annet Åsta Hegglan, Steffen Ravnåsen Solvang, Kine Beisland Aas og Andrea Beisland til og fra skolen.

BUSS: Ole Johnny Uldal får denne ukas juleglede. Hver torsdag kjører han blant annet Åsta Hegglan, Steffen Ravnåsen Solvang, Kine Beisland Aas og Andrea Beisland til og fra skolen.

Ole Johnny Uldal strekker seg langt for å gjøre bussturen fra og til skolen så grei som mulig.

– Du er verdens beste bussjåfør, proklamerer Kine Beisland Aas.

Ingen av de andre barna i bussen protesterer, så da får vi anta det stemmer. Hver torsdag er det Ole Johnny Uldal som sørger for at skyssbarna på Herefoss skole kommer seg trygt fra og til skolen.

– Vi har det greit alle sammen, og er enige om at når noen er snille, så blir alle snille, sier Uldal.

Han får Birkenes Avisas juleglede denne uka, for ifølge elevene yter han en sørvis som er langt bedre enn hva man kan forvente av en helt vanlig bussjåfør.

– Hvis vi er snille så kjører han oss helt hjem til døren. Av og til så henter han oss ved døren om morgenen også, sier Andrea Beisland.

Og det stopper ikke der. Barna som kommer fra Søre Herefoss må egentlig en tur innom Gauslå før de er fremme på skolen. Det liker de dårlig.

– Ja, det er kjedelig, men han slipper oss av ved skolen før han kjører til Gauslå, slik at vi slipper den lange turen, sier Kine.

En fredag tidligere i måneden hadde skolebarna vært på Engesland. Noen av de minste ble i den forbindelsen kvalme, men Uldal visste råd. De som ville kunne sitte på Hegra kafe mens han kjørte til Gauslå. Der fikk vi se på barne-tv, og han besørget julebrus til de.

– Jeg blir litt rørt av alt dette, og synes det er vanvittig moro å kjøre skolebarna. Selv om jeg må tidlig opp, så gleder jeg meg til hver torsdag, sier Uldal.

Barna på sin side sier bussjåføren liker å prate, trøster om noen er lei seg, og passer på at ingen er slemme med hverandre.

– Ingen får lov til å være slemme med passasjerene hans, sier Kine.