Søkkblaut «Å i Heiane»

VANNFASTE: Langveisfarende damer var tydeligvis vannfaste og klarte seg godt i det tøffe terrengrittet. Kaldt elvevann til tross, like blide var de både i elva og etter målgang. Her er det Kristin Aamodt (nr 24) fra SK Rye og Silje Stensrud fra Ullevål SK som fosser fram i Soppekjerrane.

SYKKEL. Lørdag arrangerte sykkelgruppa i Birkenes IL terrengsykkelrittet «Å i Heiane» for 16. gang. Årets løype var 63 kilometer lang for menn senior og 57 kilometer for kvinner, samt turklassen og juniorklassene. 68 ryttere tok ut i oppholdsvær, men fikk ganske raskt kaldt regn og vind på turen.

Starten gikk fra Birkenesparken med frislipp fra Mollestadbruna og videre via stier og ville skauen til Rugsland, Høygilt, langs elva til kjerka, over Tveideråsen, Fjellskår, Torvstrøfabrikken, Storemyr, Grimenes, Eggevad, Håbesland, Risvand, Haugevann, rundt Fiane og opp til mål i Birkenesparken. De seks kilometerne ekstra for menn var ei «strafferunde» rundt Espe og Risvann. Turen ble en skikkelig kraftprøve. Rittet har i flere år hatt norgescupstatus og vært såkalt seedingritt for de store klassikerne, men ikke i år. Likevel stilte mange langveisfarende til start, rett og slett fordi de liker løypa og miljøet her. «Team Milsluker’n» gjorde omtrent reint bord og tok fem av seks pallplasser. Regjerende norgesmester i terrengsykling Ola Kjøren fra Trondheim brukte to timer og 37 minutter og vant med god margin til Christian Amdahl, Solør, og Torbjørn Svanstrøm, Lørenskog, på de neste plassene. Jeanette Persson fra Skullerud vant dameklassen på 2.58.00. Morten Simonsen, Ullevål, var raskest i turklassen. Beste lokale rytter var Jon Kristian Svaland i eliteklassen, mens junioren Lars Reiten imponerte i juniorklassen. Begge fikk sin tretimers økt.