Sendt hjem fra skolen

På grunn av lave temperaturer i klasserommene, ble elever på 8. og 9. trinn sendt hjem i dag.

Det er elevene på 8. og 9. trinn ved Valstrand skole som er sendt hjem, etter at det mandag morgen var for lave temperaturer i klasserommene. Tiendeklasse har arbeidsuke, og er ikke på skolen i utgangspunktet. Også Birkeland skole er rammet av kalde klasserom, men der har skolen funnet alternative løsninger.

– Det var dessverre ikke så mye annet å gjøre. Vi forsøkte i et par timer, men når elevene sitter med polvotter og diverse, fant vi ut at det var bedre å sende dem hjem, sier rektor Stig Sægrov ved Valstrand skole.

Også verneombudet mente det var uforsvarlig å drive skole, og dermed ble det organisert skyss for de elevene som ikke kom seg hjem på egenhånd.

– Vi har ordnet det slik at ingen går rundt å sparker småstein, alle elevene har fått et tilbud frem til skoledagens slutt. En lærer har til og med kjørt noen elever hjem, sier han.

Ifølge rektoren gikk fyringsanlegget rett og slett tom for gass. Ny forsyning kommer fra Oslo, og er ikke fremme før i ettermiddag.

– Jeg har blitt fortalt at en sensor som skal gi beskjed om når det er på tide å bestille mer gass har sviktet. Utover dagen kommer det til å bli enda kaldere i klasserommene, sier Sægrov.

Når gassen er på plass i ettermiddag starter fyringa, og rektor regner med at morgendagen blir reddet, skolemessig.

– Ja, vi forventer at dagen i morgen går som normalt, med god varme i bygget, sier Sægrov.