Scenetalenter i sommersol

KULTUR. Værgudene sørget for at Allsang på jordet ble avlyst bare to dager i forveien, men da BUKS-ordfører Tobias Håkedal Erlandsen ønsket velkommen til Ung Scene, strålte sola fra nesten skyfri himmel.

SE BILDEKAVALKADEN UNDER!

SPENSTIG ÅPNING: Jonas Brennsæter spretter ned fra scenen og tar en araber, som det heter på turnspråket, mens resten av BUKS viser fram de nye t-skjortene sin med «kru» (borkelandsk for crew) på ryggen.

SPENSTIG ÅPNING: Jonas Brennsæter spretter ned fra scenen og tar en araber, som det heter på turnspråket, mens resten av BUKS viser fram de nye t-skjortene sin med «kru» (borkelandsk for crew) på ryggen.

Sammen med UKM er Ung Scene birkenestalentenes store mulighet til å vise seg fram for sambygdingene. Mens UKM foregår under tak i Birkeneshallen i begynnelsen av februar, samler Ung Scene ungdommen på og foran utescenen på kommunens tusenårssted Tobias Jorde i begynnelsen av juni. Felles for de to arrangementene er at det er ungdommer som står bak det meste som skjer, med kulturlederen som veileder og koordinator i kulissene. Under Ung Scene er det BUKS (Barnas og ungdommens kommunestyre) som regjerer. Det var også de unge kommunestyremedlemmene som dro showet i gang, i nye t-skjorter og med en spenstig Jonas Brennsæter i spissen. Så ble mikrofonen overlatt til Tonje Frigstad og Sander Svaland som loset publikum og artister trygt gjennom en underholdende time. Programlederduoen bidro også med sang og musikk i form av Ed Sheerans «All The Stars». Programmet for øvrig besto av alt fra purunge scenedebutanter med playback til mer drevne ungdommer med egenprodusert materiale. En av dem er 18 år gamle Silje Ellingsen, som nylig debuterte som plateartist med singelen «A Change Will Come». På Tobias’ Jorde presenterte hun en annen av sine egne låter, vare og vakre «Perfect». 16 år gamle Elise Sløgedal begynner å bli godt kjent for birkenesingene. Hun bidro med sin egen «Tell Me», som hun deltok med i årets UKM. Beatboxing ved Filip Nygård, dans i både duo- og kvartettformat og humor ble det også tid til. Det siste ved Annamaria Palføldi og Rebecca Smeland Granåsen. Duoen imponerte – og gikk videre – med ræpp og sang i UKM. På Ung Scene opptrådte de som «trimkjerringer», til publikums fornøyelse. Scenefesten rundet av med utdelingen av Birkenes Sparebanks talentpris, som gikk til Lars Aasheim Svaland. En verdig avslutning på en flott ungdomskveld.