Noen i Birkenes som er klar for et eventyr til høsten?

MANGFOLD: Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter.

PRESSEMELDING. 14. august ankommer 140 utvekslingselever Norge. De skal gå på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. Over 80 av dem mangler fortsatt vertsfamilie, og lurer veldig på hvor de skal bo når de setter føttene på norsk jord. Nå lurer AFS Norge på om det er noen familier i Birkenes som har lyst til å åpne hjemmet sitt til høsten

MANGFOLD: Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter.

MANGFOLD: Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter.

– Det har vært et flott og spennende år, med mange fine opplevelser sammen med vår «ekstra-sønn», sier Marianne Lien. Familien Lien har i år vært vertsfamilie for en AFS utvekslingselev fra Tyrkia. De håper flere familier vil åpne hjemmene sine til høsten.
– Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv.
– Utvekslingselevene skal bli en del av familien, og delta i familielivet på samme måte som de andre familiemedlemmene, forteller Marit Grønskei, Generalsekretær i AFS Norge.
Utvekslingselevene kommer til Norge for å bli kjent med norsk språk, familieliv og kultur. Det betyr at det mest spennende for utvekslingselever er helt vanlige familier som gjør helt vanlige ting. De skal lære seg norsk, og kommunikasjonen i hjemmet skal foregå på norsk.
– Vertsfamilier kommer i alle størrelser og sammensetninger; single, pensjonerte, med barn, uten barn, en mor og en far eller to av samme kjønn, fortsetter Grønskei. Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en student inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt. Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut. Som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom. Ellers kan du være så vanlig som bare nordmenn kan være! De alle fleste vertsfamilier bor litt mer landlig til, men så lenge man har mulighet til å komme seg på skolen går det fint.
Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter. Vertsfamiliene får komme med sin «ønskeliste» både med hensyn til kjønn, land og interesser, så vil AFS Norge prøve å finne en så god match som mulig.
AFS Norge har et nyoppstartet lokallag i Agder, som gir god støtte og veiledning gjennom året. Vi har i år hatt vertsfamilier i Kristiansand og Grimstad, men ingen i Birkenes. Det er mange utvekslingsstudenter som drømmer om Sørlandet, og vi håper at det er familier i Birkenes som ønsker å åpne hjemmet sitt til høsten. I tillegg til lokallaget, er det nasjonale kontoret i Oslo alltid der om det skulle være noe. Agder lokallag er en samlingsplass for vertsfamiliene, utvekslingsstudentene og de frivillige. Her blir man kjent med hverandre og deler opplevelser sammen.

Ingvild Johanne Grini
AFS Norge Internasjonal Utveksling