For et levende Tobias Jorde

I dette leserbrevet ber Ronny Thomassen de ansvarlige sørge for at forfallet av Tobias Jorde stopper opp. Han reagerer blant annet på at området ikke er lyssatt i mørketiden.

LESERBREV: Jeg var på folkemøte om Tobias jorde og dets fremtid onsdag 04.11.15, og vil takke Ole Aasen for historikken til Tobias Jorde. Øyvind Raen, som er birkenesgutt og virker genuint interessert i Birkeland sentrum og Tobias Jorde, skal ha takk for initiativet. Tre politikere var også til stede, nemlig Anne Karin Birkeland, Torbjørn Bjorvatn og Gunnar Høygilt. Takk til dere også.

Så lurer jeg veldig på hvor administrasjonen var. Hvor var rådmannen, teknisk sjef og andre fra administrasjonen? Hvor var de som har ansvar for hvordan det har blitt, og hvordan det skal bli i fremtiden? Bryr dere dere om vår felles samlingsplass, om sentrumet vårt, og om hvordan vi skal ha det i fremtiden? Det virker ikke slik da ingen så nytte i å komme på folkemøtet. Det virker om hele sentrum og Tobias Jorde er blitt et ork, og at det har gått prestisje i det å vise at kommunen ikke har penger, at vi er fattige. Det virker som om dere ikke har hjerte for Birkeland i det hele tatt.

Vel er vi fattige og vel har vi lite penger, men da må vi rett og slett prioritere. Og da mener jeg vi må prioritere sentrum og Tobias Jorde. Vi må få liv i sentrum, få opp litt blomster, rydde søppel, få lys på jordet og oppgradere lekeplassen ved jordet. La oss bli stolte over sentrum og Tobias Jorde igjen, det koster ikke all verdens, og det handler om å prioritere riktig.

Dette må politikerne ta inn over seg, når ikke administrasjonen gjør det. Vil dere ha ny, positiv giv i kommunen og blant dens innbyggere, så må dere behandle vårt felles sentrum og samlingsplass med respekt. Dette koster ikke all verdens uansett hva rådmann eller teknisk sjef sier.

Jeg sitter her en mandagskveld, 16.11.15, og ser utover Tobias Jorde. Det ligger der ute et sted i mørket, og det er så trist. Snart kommer det snø og barn vil leke der, og fortsatt vil Tobias Jorde ligge i mørkets dal. Til og med lys klarer ikke kommunens å sette på, er det rart folk blir irritert, frustrert og tviler på dere der oppe i administrasjonen? Dette er unødvendig, og igjen, det koster så lite.

Jeg er nabo til jordet, og har sett forfallet komme. Det gror igjen, trærne vokser vilt, det er ingen seil, lekekassene råtner bokstavelig talt på rot, og det er ingen lys. Det er bare trist alt sammen. Tenk på 17. mai, tenk på Birkelandsdagene, tenk på Ungscene og andre arrangement. Tenk så heldige vi er som har en så fin plass midt i sentrum.

Jeg er stolt av Birkeland og sentrum, og skriver derfor dette leserinnlegget og ber om at dere våkner opp, og kan gjøre oss alle stolte og glade igjen i vårt kjære Birkeland.

PS: Tusen takk til Birkenes Sparebank som har sponset kommunen med benker og masse, masse penger til Tobias Jorde opp gjennom årene.

Ronny Thomassen

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!