Juleglede til blomsterpike

JULEGLEDE: Inger Lise Løland får Birkenes Avisas juleglede. Det mener både brukere og ansatte på Aktivitetssenteret er mer enn fortjent.

JULEGLEDE: Inger Lise Løland får Birkenes Avisas juleglede. Det mener både brukere og ansatte på Aktivitetssenteret er mer enn fortjent.

Hver uke året gjennom dukker det opp friske blomster på Aktivitetssenteret.

De kommer fra hagen til Inger Lise Løland, som får Birkenes Avisas juleglede på oppfordring fra ansatte og brukere ved kommunens aktivitetssenter.

– Nei! Så flaut! Det er mange andre her som også fortjener denne, sier Løland, lettere berørt.

Hun er lokket opp til aktivitetssenteret en mandag formiddag, under påskudd av at det feires bursdag. Skjønt, hun var visstnok ikke vanskelig å be. Julevasken ble raskt satt til side, da Anne Karin H. Tveide ringte og ba henne komme.

Viser et fantastisk engasjement

– I tillegg til å være vår «Blomster-Lise», så kommer hun hver fredag og hjelper med alt som skal til for vår fredagskaffe. Hun viser et fantastisk engasjement for julemessa vår, og hun er egentlig helt unik, sier Tveide.

Løland på sin side vil heller gjerne skryte av de andre som også gjør en innsats, men er ikke i tvil om hvorfor hun har et så sterkt engasjement for aktivitetssenteret.

– Det er helt topp å være sammen med denne gjengen. Det er blitt en livsstil, og jeg må jo dele blomstene jeg dyrker frem med noen, sier hun.

For som hun sier, om hun ikke hadde gitt bort blomstene, kunne hun ikke dyrket frem nye. Og som Tveide sier, skjer det også at aktivitetssenteret drar i hagen for selvplukk.

Håper tilbudet består

– Jeg gjør denne innsatsen for å hjelpe på økonomien til aktivitetssenteret. Det er tragisk hvis et så godt tilbud for de eldre skulle bli lagt ned, og jeg vil gjøre mitt for at det består, sier hun.

Når Birkenes Avisa har forlatt kommunehuset, tikker en epost inn til redaksjonen:

«Da du var gått kom hun med ei bunke kort hun har laget for salg her. Hun har tatt bilder av blomster fra hagen sin, og laget kort av bildene. For at vi skulle ha noe å selge, som gir ren netto!».