Jervspiller blir ungdomslos

NY UNGDOMSLOS: Jan Jenssen blir kommunens nye ungdomslos. SLT-koordinator Astrid Færden Gaare er fornøyd.

NY UNGDOMSLOS: Jan Jenssen blir kommunens nye ungdomslos. SLT-koordinator Astrid Færden Gaare er fornøyd. – Ja, vi er veldig fornøyd med å få Jan med på laget, sier hun.                                     FOTO: Birkenes kommune / Bjørn Vidar Lie

Midtbanespilleren skal arbeide med ungdom, og forhindre at de slutter på skolen.

– Jeg er ferdig med en bachelor i pedagogikk, og har lyst til å bruke det jeg har lært. Jeg fant stillinga på Birkenes kommunes hjemmeside, snakka med Astrid, og fant ut at dette var midt i blinken for meg. Så var jeg så heldig å få jobben, sier Jan Jenssen.

27-åringen fra Lillesand returnerer med det til Birkenes. Ikke for å spille fotball, slik han gjorde i 2009-sesongen for Birkenes IL, men for å arbeide med ungdom som trenger ekstra oppfølging.

– Hva han skal jobbe med? Det ligger forså vidt i ordet «los». Stillingen skal være veldig fleksibel, og den retter seg mot ungdom som kan trenge litt ekstra oppfølging. Målet er å forhindre drop-out, så ungdomslosen skal kunne stille opp i forhold til både skole, fritid og hjemmearena, på både dagtid og kveldstid, sier SLT-koordinator Astrid Færden Gaare i Birkenes kommune til egen nettside.

Samtidig med toppfotballspill for Jerv har Jenssen jobbet både på Møglestu videregående skole, ungdomsklubben i Grimstad, og på fotballfritidsordninga til Jerv. Den 40 prosent store prosjektstillingen han nå inntar er finansiert av midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR), og vil være tilknyttet kommunens ressurssenter for barn og ungdom.

– Vi vil fortsatt ha samarbeidspartnere på alle skolene, på fritidsklubben og andre steder. De kan melde inn behov til meg, sier Gaare.

Jenssen hadde sin første arbeidsdag hos kommunen 10. desember, og forteller til arbeidsgiverens nettside at han er fornøyd med å være på plass.

– Jeg gleder meg veldig arbeidet, og tror dette er en veldig fin jobb å ha ved siden av fotballen som blir greit både for Jerv og kommunen, sier han.