Hun trener folkehesten

FOLKEHESTEN: Folkehesten ved Sørlandets Travpark er den 4-årige hoppa Global Ruska, her sammen med årets folkehesttrener, Kari Anne Knutsen i stallen på Åbål. Med seg i arbeidet har hun Ida-Helen Mellingen (t.v.). Ida er også ansvarlig for Facebook og Internett når det gjelder informasjon om utviklingen til folkehesten.

FOLKEHESTEN: Folkehesten ved Sørlandets Travpark er den 4-årige hoppa Global Ruska, her sammen med årets folkehesttrener, Kari Anne Knutsen i stallen på Åbål. Med seg i arbeidet har hun Ida-Helen Mellingen (t.v.). Ida er også ansvarlig for Facebook og Internett når det gjelder informasjon om utviklingen til folkehesten.

Kari Anne Knutsen på Åbål er valgt til å trene årets folkehest, og hun håper hun kan bidra til at flere får øynene opp for sporten hun elsker.

Kari Anne brenner for å spre hesteinteresse ut til så mange som mulig, og får som trener av Folkehesten Sørlandet en fantastisk mulighet til nettopp det. Konseptet Folkehesten ble lansert i regi av Det norske Travselskapet for fem år siden, og har de siste årene blitt meget populært.  Ved 11 travbaner spredd geografisk over hele landet har man først valgt en folkehesttrener fra sitt område. I år falt altså valget på Kari Anne fra Åbål.  Treneren velger deretter ut en hest til oppdraget. Hensikten er å spre hesteinteressen til flere, ved å gi de mulighet til å bli hesteeiere for ett år, for en meget hyggelig inngangspris. For like under 400 kroner kan man kjøpe en av 1000 andeler i Folkehesten.

Hesteeldorado

Kari Anne har vært opptatt av hest hele livet, og har i tolv år vært profesjonell travtrener. Gården på Åbål, hvor hun nå har 20 hester oppstallet, er et eldorado for hennes firbeinte venner. Her får de hard, men lystbetont trening, med trivsel i høysetet. Kari Anne lar hestene hennes bruke terrenget mye, og i særdeleshet mye svømming i elva som snirkler seg et steinkast fra stallen. Hun opplever ofte at litt nedslitte hester får kreftene og humøret tilbake etter opphold hos henne.

Det er femte gangen det har vært folkehest på Sørlandet, men Kari Anne har tidligere ikke søkt på dette. Premissene har endret seg, og nå kunne blant annet velge en fireårig hoppe, noe som passer Kari Anne bra. Hun er veldig motivert for oppgaven, og går inn i prosjektet med liv og lyst.

– Da jeg ikke har søkt før, og man prøver å få til en grei rullering av oppdraget på de lokale travtrenerne, så anså jeg mulighetene til å få oppdraget ganske så store på forhånd, sier hun.

Falt umiddelbart for hesten

Så begynte den jobben med å finne en god folkehest. Kari Anne ble tidlig klar over at det var Global Ruska fra Mysen hun ønsket seg som folkehest. Hun var egentlig ikke for salg, men etter en del overtaling fikk Kari Anne tilslaget på hoppa for 165.000 kroner.

– Det er den dyreste hesten jeg noen gang har kjøpt, og det er klart det var knallgøy men samtidig veldig utfordrende å gå på handletur med så mye penger, sier hun, og forklarer:

– Samtidig synes jeg det er gøy at det er en gul hest, som skiller seg ut i mengden og er lett for andelseierne å kjenne igjen. Ja, det er en ordentlig prinsessehest.

Det vil jevnlig bli lagt ut informasjon på nett og Facebook om folkehesten både når det gjelder neste løp, hestens utvikling og interessante arrangementer for andelseierne.

– 400 kroner er jo en fantastisk pris for en julegave. Jeg vet i hvert fall godt hva min familie får til jul i år, sier hun, og ler.

 

Les mer om folkehesten og Kari Anne Knutsen i Birkenes Avisa på papir!