Godkjent sesongstart

SÅNN PASSE FORNØYD: Lars Helge Birkeland tok en 9. og en 21. plass i sesongåpningen på Sjusjøen i helga. Han over større fart i sporet når verdenscupen braker løs i svenske Østersund kommende uke. (ARKIVFOTO)

SKISKYTING: Lars Helge Birkeland er bare delvis fornøyd med innsatsen i sesongstarten, og varsler høyere tempo i verdenscuppremieren i Østersund neste uke.

Store deler av verdenseliten var på plass da skiskytterne åpnet sesongen med sprint og fellesstart på Natrudstilen ved Lillehammer.

– Lørdagen var ikke spesielt bra verken i løypa eller på standplass, men jeg synes det var framgang søndag, spesielt på standplass, det var godkjent da. Det var en del vind og litt vanskelige skyteforhold hele helga, sier Lars Helge Birkeland.

Han måtte nøye seg med en 21. plass på lørdagens sprintdistanse. Med tre bom var han drøye halvannet minutt bak vinneren, tyske Simon Schempp. På søndagens fellesstart gikk mollestadgutten seg opp 12 plasser på resultatlista, til en 9. plass, 34 sekunder bak Schempp som tok sin andre seier på to dager i strålende vintervær på Sjusjøen ved Lillehammer.

– Jeg mangler litt på toppfarten, men når jeg får lada opp skikkelig fram mot world cup-starten så skal jeg ha et par gir til å sette inn, sier skiskytteren til Birkenes Avisa.

Første runde i verdenscupen går i svenske Østersund kommende uke. Den starter søndag med mixstafett og den nye øvelsen singelmixstafett, og fortsetter med normalprogram onsdag, sprint fredag og jaktstart søndag. Birkeland vet ikke om han skal gå noen av stafettene, men regner med å gå de tre andre øvelsene.

Les alt om sesongåpningen i onsdagens papiravis.