God verdenscupstart for Birkeland

Lars Helge Birkeland i sporet
SKISKYTING: Lars Helge Birkeland har hatt en god verdenscupstart.

SKISKYTING: Lars Helge Birkeland har hatt en god verdenscupstart. (ARKIVFOTO)

Første runde i verdenscupen, i svenske Østersund, ga tre oppturer og en nedtur for landslagsskiskytter Lars Helge Birkeland.

– Det har vært mye positivt. Tre gode løp og ett dårlig, så alt i alt er det mye bra, sier Lars Helge Birkeland.

Skiskytteren åpnet med å ta gull på singelmixstafetten sammen med Kaia Wøien Nicolaisen forrige søndag, og fulgte opp med en 9. plass på onsdagens normalprogram, hans beste normalresultat i verdenscupen så langt.

– Det er pers på normalen, ja, så jeg er godt fornøyd med den. Godkjent skyting og bra fart i sporet, oppsummerer mollestadgutten.

I mål var han drøye to minutter bak evigunge Ole Einar Bjørndalen som vant foran tyske Simon Schempp. Med Emil Hegle Svendsen på fjerde var Lars Helge tredje beste nordmann, foran både Henrik L’Abée-Lund (11. plass) og Bøe-brødrene (19. og 22. plass).

På lørdagens sprintdistanse over ti kilometer kom nedturen. Seks bom på ti skudd sendte 27-åringen hodestups nedover resultatlistene, til en 58. plass, som dårligste nordmann.

– Det var litt vind, og da jeg skulle vurdere den sneik det seg inn litt usikkerhet. Så begynte jeg å tenke på litt andre ting enn de kjedelige arbeidsoppgavene. Rett og slett en dårlig dag på jobben, forklarer Lars Helge, som kom med på søndagens jaktstart med et nødskrik (de 60 beste på sprinten).

Der skjøt og gikk han seg kraftig opp igjen, til en 25. plass, to minutter og 18 sekunder bak suverene Martin Fourcade som slo tyske Arnd Pfeiffer med 35 sekunder. Beste nordmann ble Tarjei Bøe på fjerdeplass, med Emil Hegle Svendsen hakk i hæl på femte. På 11. plass fulgte Ole Einar Bjørndalen, mens Johannes Thingnes Bøe, som startet som nummer 6, skjøt seg bort fra alt som kunne minne om tetstrid. Det gjorde også Henrik L’Abbée-Lund som startet som nummer 12 og endte opp som nummer 47. Dermed får Lars Helges ene bom og femte beste langrennstid karakteren absolutt godkjent.

 

Les mer om helgas skiskyting i papirutgaven av Birkenes Avisa onsdag!