– Dropp forslaget!

Søndagsåpent Kristen med tommelen ned NETTNÆRING. Butikkveteran Kristen Rosåsen (bildet) mener regjeringens forslag om å åpne for søndagsåpne butikker over hele landet bør skrinlegges snarest mulig.

– Fra vårt ståsted med en mindre butikk vet jeg åssen det vil gå. Eieren må selv stå på jobb, for det er ikke rom for å leie inn folk, og det er nok ikke mange som vil søke seg en jobb der du må jobbe sju dager i uka, så dette kan bli kroken på døra for noen. Jeg tror ikke det vil øke omsetningen nevneverdig heller, for hvis alle holder åpent, så er det jo ikke noe fortrinn lenger. Så dropp forslaget! Det er ingen skam å snu, sier Kristen Rosåsen.

I fjor sommer overlot han Joker-butikken på Herefoss til nye krefter etter 48 år som kjøpmann. Denne vinteren har han vikariert som butikksjef for Nærbutikken på Engesland. Der vil de nye driverne slite, dersom de blir nødt til å holde åpent på søndager også, spår den erfarne butikkmannen.

– Hvis en skal jobbe sju dager i uka, så blir det tungt. Det vil ikke bare gjelde butikken på Engesland, men veldig mange sånne butikker. Og det er jo så lange åpningstider i dag at det ikke skal være noe behov for å holde åpent også på søndager, sier butikkveteranen. Han har liten tro på frivillighetsaspektet i forslaget.

– Hvis naboen hopper, så må du hoppe au, sier Rosåsen.

LES HELE SAKEN I ONSDAGENS PAPIRAVIS!