Den veldig gode nabo

NABOER: Klara Høygilt (t.v.) får en solid klem av Björg Flakk når Birkenes Avisa er innom Flakks bolig får å dele ut årets siste juleglede.

NABOER: Klara Høygilt (t.v.) får en solid klem av Björg Flakk når Birkenes Avisa er innom Flakks bolig får å dele ut årets siste juleglede.

Når du våkner opp til fyr i peisen og varm kaffe, da vet du at du har en god nabo. Denne ukas juleglede går til en slik fantastisk nabo.

– Det er ikke ofte jeg blir målløs, og det er jo en ære å få denne, men jeg føler ikke det er fortjent. Dette hadde jeg aldri trodd jeg skulle oppleve, sier Klara Høygilt.

Den gode naboen til Björg Flakk i Otto Neset Park har spasert de få meterne fra det ene hvite huset til det andre. Slik hun ofte gjør. Mens turen motsatt vei er uendelig lang for Flakk, er det med relativt lette skritt Høygilt kommer på besøk.

Kan fortsatt bo hjemme

– Om morgenen når jeg står opp er det varmt i ovnen, for da har Klara vært å fyrt opp. Blomstene passer hun på, og hver dag hjelper hun meg med noe. Det er litt av et arbeid, så denne julegleden fortjener hun virkelig, sier Flakk.

Selv om hjemmehjelpen kommer innom trenger hun mye hjelp. Kroppen hennes er ikke som den var før, og spesielt beina er vanskelige å få med seg.

– Det er så godt å ha henne i nabohuset, og uten henne kunne jeg ikke bodd hjemme så lenge som jeg har gjort. Flere ganger om dagen er hun innom, og hun koker kaffe, steller blomster og alt mulig, sier Flakk.

Vil gjerne dele

– Jeg får nesten hjertebank. Nå må du ikke skryte så! Ikke si mer, utbryter Høygilt.

Hun vil gjerne dele julegleden med mange andre, og sier at hun vil hjelpe andre så lenge hun har muligheten til det.

– Björg viser en utrolig takknemlighet for hjelpa. Det er «tusen takk» bare jeg er innom med avisa. Egentlig er det typisk henne å finne på noe slikt som dette, sier Høygilt.

Og Flakk er visst ikke den eneste som får god hjelp av Høygilt.

– Nei, hun hjelper mange andre, også, sier Flakk.

– Ja, men det gjør også mange andre, repliserer Høygilt.