Årets første juleglede

JULEGLEDE: Det er enkelte som stadig er innom Birkenesavisas lokaler. Og noen av dem igjen, har travle ærender på vegne av et lag eller en forening.

Synnøve Bjorvatn er typisk i så måte. Det synes Gunnhild Ivarson Hansen at hun fortjener en juleglede for.

– Jeg kjenner ei dame som er et vanvittig JA-menneske! Ho er veldig aktiv som forelder i musikken,  og nå er ho med og syr kostymer til forestillingen Kristian Lofthus. Ho fortjener virkelig en juleglede!  Ho er mest opptatt av å glede andre og setter seg sjøl i andre rekke. Ei sabla gild dame, opplyser Gunnhild i en e-post.

«Kalenderkluss»

Dermed får vi lurt Synnøve en tur til redaksjonen, under påskudd av at det har klusset seg til med kalenderen til musikkorpset.

Ja-mennesket stiller selvsagt opp på flekken. I lokalene venter både juleglede og venninne på en intetanende mottaker av årets første juleglede.

– Neimen, jeg kan jo ikke ta i mot denne, er reaksjonen da vi avslører den egentlige årsaken til at vi ville ha henne på besøk.

Dugnad en selvfølge

Fembarnsmoren mener det er en selvfølge å stille opp som frivillig.

– Så lenge vi har barn med, synes jeg vi må stille opp. Det er en selvfølge. Alle har vi det jo travelt, sier hun.

Dessuten synes hun innsatsen gir mye igjen.

– Jeg synes det gir mye å drive med dugnad. Det er så mye takknemlighet knyttet til det. Og så liker jeg å hjelpe, det gjør meg glad, forteller 46-åringen.

Flotte dugnader

I følge Synnøve Bjorvatn er det veldig mange flotte dugnader i Birkenes. Hun har vært engasjert i ulike sammenhenger, men nevner spesielt Birkebilla og Birkeland Musikkorps, der hun sitter i Arbeidsutvalget. Da går det i kalenderproduksjon og -salg, basar og flaskeinnsamling – alt som krever en ekstrainnsats basert på frivillige.

– Og der har jeg noen veldig flinke damer med meg, presiserer hun.

Lange kveldstimer

Nå for tida legges det ned en stor innsats med kostymeproduksjon til ungdomslagets oppsetning av Lofthus-spelet. Det kan bli lange kveldstimer over symaskina.

– Men så er det gildt å følge med på det ungene driver med, da, sier dugnadarbeideren, som ser ut til å sette pris på oppmerksomheten når den største overraskelsen har gitt seg.