Kristen ble bondevenn

SISTE NYTT PÅ BUTIKKEN: – E' har blitt bondevenn, Ragna, opplyser Kristen Rosåsen til dagens første kunde på Herefoss senter, iført nytt forkle for anledningen. – Da er du min venn! Ja, han var det før og, altså, repliserer Ragna Holm.

SISTE NYTT PÅ BUTIKKEN: – E' har blitt bondevenn, Ragna, opplyser Kristen Rosåsen til dagens første kunde på Herefoss senter, iført nytt forkle for anledningen.  – Da er du min venn! Ja, han var det før og, altså, repliserer Ragna Holm.

SISTE NYTT PÅ BUTIKKEN: – E’ har blitt bondevenn, Ragna, opplyser Kristen Rosåsen til dagens første kunde på Herefoss senter, iført nytt forkle for anledningen.
– Da er du min venn! Ja, han var det før og, altså, repliserer Ragna Holm.

NÆRING. Forrige torsdag fikk kjøpmannen på Herefoss overrakt både blomster og forkle som beviser på at han er venn med primærnæringen i distriktet. Hedersbetegnelsen deler han med Kiwis Geir Ove Ness, Svein Skuland på Coop, Ruth og Jørn Martinsen på Tjamsland Gård og Trond Eirik Jaabæk i Engeslandstunet.
BONDEVENN: Kristen og de andre som driver dagligvarehandel i Birkenes er ekte bondevenner, slår Thomas Rosseland fra Birkenes Bondelag fast og overrekker en blomsterhilsen til kjøpmannen på Herefoss.

BONDEVENN: Kristen og de andre som driver dagligvarehandel i Birkenes er ekte bondevenner, slår Thomas Rosseland fra Birkenes Bondelag fast og overrekker en blomsterhilsen til kjøpmannen på Herefoss.

– Vi i Bondelaget har valgt ut kommunens kjøpmenn som bondevenner fordi de har en veldig viktig funksjon rundt i grendene, sa Thomas Rosseland i Birkenes Bondelag, samtidig som han oppfordrer folk til å bruke lokalbutikkenE.
– Hva tenkte du da du ble utpekt til bondevenn, Kristen?
– Jeg har alltid vært venn med bonden, har alltid satt pris på dei, opplyser kjøpmannen mens han ekspederer en kunde som snarest.
– Uten bønder ville vi vært fattige. Tenk bare på landskapet, den visuelle opplevelsen kulturlandskapet gir!
– Og så er vi opptatt av at folk kan få kjøpt gode, norske produkter, skyter Rosseland inn.
Praten går snart over i en diskusjon om matsikkerhet, selvforsyning, klimatrusselen og mer til.
– Ja, nå blir vi vel i grunnen ganske politiske! Men en ting står jeg for – ikke all dyrka jord er hellig. Sånn som her, vi har strandlinja langs fjorden, veien og heia – hvis vi ikke kan røre noe av det, får vi ikke utvikling i bygda, mener Kristen.
Om ikke lenge overlater han butikken til yngre krefter etter å ha drevet Herefoss Senter i 47 år.
– Men jeg lover å la Bondevenn-forkledet gå i arv, ler han.