Jubileumsstart med Seven

SEVEN: Jentegruppa Seven har turnert over hele landet i mer enn ti år. Til helga kommer de til Birkeland for å holde konsert lørdag kveld og delta på gudstjenesten søndag formiddag.

KIRKE/KULTUR. Birkeland barnekor fyller 30 år i 2014. Jubileumsfeiringa starter allerede kommende lørdag med en stor barnegospelkonsert i Birkenes kirke.

SEVEN: Jentegruppa Seven har turnert over hele landet i mer enn ti år. Til helga kommer de til Birkeland for å holde konsert lørdag kveld og delta på gudstjenesten søndag formiddag.

SEVEN: Jentegruppa Seven har turnert over hele landet i mer enn ti år. Til helga kommer de til Birkeland for å holde konsert lørdag kveld og delta på gudstjenesten søndag formiddag.(Pressefoto)

Da kommer jentegruppa Seven på besøk for å holde konsert sammen med Barnekoret. Med base i Drammen har Seven turnert land og strand i ti år. Gruppa, som har en rekke plateutgivelser bak seg, holder 70-80 opptredener i året. En anonym gave på 15.000 kroner gjør det mulig for Barnekoret å hente den landskjente jentegruppa til Birkeland.
– Den anonyme giveren syntes det ville være moro om Seven kunne komme, men stilte koret fritt til å bruke pengene på det de ville. Men vi visste at mange på Birkeland ville bli glade for dette. Jeg tror de har stor appell blant barn i alle aldre. Stilen minner litt om Lisa Børud-stilen. Det er glad kristen popmusikk. Samtidig er de selvstendige og kjører sitt eget løp, med veldig dyktige låtskrivere og tekstforfattere, forteller leder for Birkeland barnekor, Reidar Sløgedal. Når de først har sånt storfint besøk, vil Barnekoret benytte sjansen til å lære litt og hente inspirasjon fra de erfarne barneartistene. Etter ankomst lørdag ettermiddag har Seven satt av et par timer til treff med Barnekoret. Så blir det konsert i kirken klokka 17, før Seven-medlemmene blir innkvartert for natta hos barnekormedlemmene. Dagen etter medvirker jentegruppa fra Drammen på familiegudstjenesten i kirken.
Under lørdagens konsert vil Barnekoret ha to selvstendige numre. Så går konserten over i musikalen «Bibelen på 60 minutter», som Seven selv har skrevet og øvd inn. Da er Barnekoret med på noen av sangene. Det blir gratis inngang, men Barnekoret håper på en god kollekt til barn på Filippinene.
– Nå har vi vært så heldige å få en gave fra noen på Birkeland, så hvorfor ikke benytte sjansen til å gi en gave videre, bemerker Reidar Sløgedal, som håper på fullt hus og stormende jubel. Til gjengjeld garanterer han godt trøkk med sang, dans og drama med barn i alle hovedrollene.
– Dette blir den første markeringa av jubileet. Men det kommer mer, lover barnekorlederen.

BARNEKORET: Birkeland barnekor anno 2013/14 i aksjon under julaftensgudstjenesten i Birkenes kirke. (Foto: Birkeland Barnekor)

BARNEKORET: Birkeland barnekor anno 2013/14 i aksjon under julaftensgudstjenesten i Birkenes kirke. (Foto: Birkeland Barnekor)

Seven

• Jentegruppe med base i Drammen.
• Har syv medlemmer mellom 9 og 13 år.
• Stiftet i 2003 av Melinda E. Løver og Britt-Venke Oldebråten, som fortsatt driver gruppa på idealistisk grunnlag under firmanavnet SEVEN SONG PRODUCTIONS LTD.
• Holder konserter over hele landet, cirka 70-80 per år.
• Synger om livet med Gud og med hverandre.