Hotel Norge satser stort på kultur

LØRDAG KVELD: Asbjørn Ribe og edmusikantene Øystein Frantzvåg og Martin Langlie gjorde stor lykke med sin melodiøse pianovisepoprock i Valstrand kulturarena i februar. Kommende lørdag kan trioen oppleves live i Hotellhaven på Hotel Norge i Lillesand.

Med årets sommerprogram i Hotellhaven har Hotel Norge seriøse planer om å sette sommerbyen Lillesand på kartet også som konsert- og teaterby.

LØRDAG KVELD: Asbjørn Ribe og edmusikantene Øystein Frantzvåg og Martin Langlie gjorde stor lykke med sin melodiøse pianovisepoprock i Valstrand kulturarena i februar. Kommende lørdag kan trioen oppleves live i Hotellhaven på Hotel Norge i Lillesand.

LØRDAG KVELD: Asbjørn Ribe og medmusikantene Øystein Frantzvåg og Martin Langlie gjorde stor lykke med sin melodiøse pianovisepoprock i Valstrand kulturarena i februar. Kommende lørdag kan trioen oppleves live i Hotellhaven på Hotel Norge i Lillesand.


KULTUR/NÆRING. – Vi hadde stor suksess med helaftenene våre i fjor, der folk kom og spiste og gikk på show eller konsert etterpå, så nå prøver vi og ser om det går i enda større skala. Vi har økt antallet konserter, vi har mer barneteater, og vi har forlenget sesongen i forhold til i fjor, forteller daglig leder og hotelleier Beathe Holm Tøpfer, som har valgt å satse på litt «snille» artister som lar seg kombinere med hotelldriften.
I juli kommer både Arne Hurlen (Postgirobygget), Jan Eggum, Ole Paus, Jonas Alaska og Bragr med Lars Martin Myhre, og i august er det blant annet klart for dobbeltkonsert med populære Susie & The Spuds. Innimellom blir det både barneteater og konserter med lokale helter som Grundesund Pigekor og Hermanos.

Asbjørn Ribe til lørdag

Men det skal skje mye også før den tid. Første helaften var allerede 23. mai, med gresk på menyen og koret Storegabet på utescenen. 24. juni kommer Gisle Børge Styve (han fra «Beat for Beat», vet du). Dagen etter er det klart for premieren på årets «På nyklipte stier»-revy med Lars Emil Nielsen, Thomas Jørstad Pettersen og Jo Eskild. Men først er det konsert med Asbjørn Ribe og hans trio. Det skjer kommende lørdag (7/6). I tillegg til eksilbirkelendingens melodiøse og underfundige visepop vil hotellkjøkkenet denne kvelden by på en temamiddag av det spesielle slaget.
– Det blir hvit asparges og spekeskinke. Vi tester noe helt utenom det vanlige og ser om det slår an. Hvit asparges er jo en eksklusiv råvare, og sammen med hollandaise blir det en spesiell smaksopplevelse, lover Holm Tøpfer. Hun håper kombinasjonen musikk/mat vil trekke mange birkenesinger til byen denne kvelden.

Ikke væravhengig

I fjor var mange av showene og konsertene helt utsolgt. Hotelleieren håper å gjenta suksessen i år.
– Det som er så unikt er at selv om det er ute, så er det under tak, dermed er det ikke væravhengig, understreker Beate Holm Tøpfer. Den store markisen som kom for to år siden sørger for å holde 190 hoder tørre. 190 er også antallet billetter som forhåndsselges til hvert show, men er det godt vær, kan det være atskillig flere inn i hotellhaven.
– På enkelte konserter var det over 300 inne. Vi håper selvsagt på flere sånne dager, der vi kan ha skikkelig mange, men er mer enn fornøyd med å fylle markisen, sier hotelleieren, som nå har overlatt alt billettsalg til Billettservice. Det går fortsatt an å kjøpe billetter i resepsjonen men også da går salget via Billettservice.
– Det er allerede flere av arrangementene som selger bra, det lover godt, sier hotelleieren håpefullt.

Sommerprogrammet
23/5 – Gresk aften/Storegabet
7/6 – Temamiddag/Asbjørn Ribe
14/6 – Grundesund Pigekor
23/6 – Hermanos
24/6 – Gisle Børge Styve trio
25/5 – På nyklipte stier, premiere
7-8/7 – Barneteater, Egner Cabaret
8/7 – Arne Hurlen
12/7 – Jan Eggum
14/7 – Barneteater, Karius og Baktus
15/7 – Barneteater, Egner Cabaret
15/7 – Jonas Alaska
20/7 – Ole Paus med band
30/7 – Bragr og Lars Martin Myhre
8-9/8 – Susie and the Spuds
15/8 – Sandra Point Trad Jazz Band
21/8 – The Bonbons