Herlig hemningsløst!

Hengekjukevaktene NETTKULTUR. Ildsjelene bak Birkelandsrevyen byr på seg sjøl, og bygdefolket lar seg ikke be to ganger. Birkenesingene gikk mann av huse for å se jubileumsrevyen ”På livet laust i 10 år”.

SE BILDEGALLERI UNDER ARTIKKELEN!

På fredagens premiere var det noen få ledige seter, lørdag var det fullt hus, og på søndagens finaleforestilling måtte det settes ut ekstra stoler. Folk ville tydeligvis få med seg hva den elleville revygjengen hadde funnet på denne gangen. Mange kom nok også for å se gamle glansnumre i reprise. For «På livet laust i 10 år» inneholdt en eventyrmiks av nye sketsjer og høydepunkter fra tidligere revyer. I sistnevnte kategori er det nok å nevne «Doktor Sugen», så ler folk så de detter av stolene. Det kommer vel ikke som noen overraskelse at det var nettopp dét jubileumspublikummet også gjorde. Publikumsfavoritter som «Hengekjukevaktene», «Frolandsentreprenørene» og «IKEA» gjorde også stor lykke.

Ordføreren fikk sitt

Revyledelsen hadde på forhånd lovet at kommunen og lokalpolitikerne skulle få sitt. Det løftet holdt de, og det til gagns. Eiendomsskatt og vindkraftutbygging gikk som en rød tråd gjennom forestillingen, og sentrale figurer i sakene måtte tåle ett og annet verbalt lyskespark. Verst gikk det ut over ordfører Arild Windsland, som hadde hovedrollen i fire numre, eller var det fem? Det må en tåle, synes hovedpersonen sjøl.

– Det må jo være såpass. Jeg synes absolutt ikke de gikk over streken. Vi ler med hverandre, og jeg synes de er kjempegode. Jeg håper de holder på i ti år til, minst, sa han etter å ha overrakt blomster til revyleder Therese Aamlid Bjelland etter fredagens premiere.

Trofast publikum

Der satt Hafdis Adolfsdottir på første rad, som hun alltid gjør når Birkelandsrevyen trår til.

– Dette var helt topp! De overrasker alltid. Du tror dette er toppen, men så blir det enda bedre neste gang, stråler birkelandsdamen som har sett alle oppsetningene siden starten i 2004. Denne gangen hadde hun med seg datteren Elisabet, som var på sin første forestilling med Birkelandsrevyen. Det blir ikke den siste, lover hun.

– Jeg synes det var kjempegøy. Spesielt sumobrytinga og Kristen (Ravnåsen) som engel. Det var ubetalelig!