Begivenhetsrik korpsfest

SKJØNN FORENING: Det er trangt om plassen på scenen når Juniorkorpset, Hovedkorpset og Hornmusikken slår sine krefter sammen til et gedigent fellesnummer på slutten av årskonserten. Da er det like greit å sitte foran på scenekanten og dingle med beina for aspirantene Mina Mollestad (t.v.) og Anne Håbesland.

Årskonserten er årets høydepunkt for korpsfamilien på Birkeland. Da vanker det heder til de som fortjener det, og røde korpsgensere til ferske aspiranter. Årets konsert ble av det spesielle slaget.

SKJØNN FORENING: Det er trangt om plassen på scenen når Juniorkorpset, Hovedkorpset og Hornmusikken slår sine krefter sammen til et gedigent fellesnummer på slutten av årskonserten. Da er det like greit å sitte foran på scenekanten og dingle med beina for aspirantene Mina Mollestad (t.v.) og Anne Håbesland.

SKJØNN FORENING: Det er trangt om plassen på scenen når Juniorkorpset, Hovedkorpset og Hornmusikken slår sine krefter sammen til et gedigent fellesnummer på slutten av årskonserten. Da er det like greit å sitte foran på scenekanten og dingle med beina for aspirantene Mina Mollestad (t.v.) og Anne Håbesland. Se flere bilder i fotogalleriet under artikkelen.


KULTUR. For det er ikke hver dag det deles ut tiårsmedalje til et medlem av hovedkorpset. Faktisk har det aldri skjedd før. Men torsdag kveld fikk Daniel Haugebo beviset på at han har spilt i Birkeland Musikkorps et helt tiår. Det vil si, medaljen var blitt forsinket i postgangen, men korpsstyret visste råd og snekret sammen en pappmedalje med juksediamant til den høytidelige anledningen.

Verdig avskjed

Det er ikke hver dag korpsfamilien tar avskjed med ett av sine mest trofaste æresmedlemmer heller, men korpsveteran og lokalhistoriker i særklasse Alf Flaa sin bortgang lørdagen i forveien måtte selvfølgelig markeres. Det skjedde på en verdig og fin måte ved at styreleder Inger Lise Mollestad la en rose på scenekanten. Der lå den mens det ene korpset etter det andre briljerte med vellyd og spilleglede, Hovedkorpset med tre av Alfs egne barnebarn, Siren, Solveig og Amalie, i sine rekker.

Femårsmedaljer

Solveig var for øvrig ett av tre korpsmedlemmer som fikk en ny medalje festet på jakkeslaget for fem års musisering. De to andre var Elise Sløgedal og Tobias Håkedal Erlandsen. Deretter fikk alle musikantene i junior- og hovedkorpset en stjerne for hvert år de har vært med, til å feste på jakkeermet. En lang rekke dirigenter, instruktører, hjelpeinstruktører og æresmedlemmer måtte også pent finne seg i å komme opp på scenen for å motta sine velfortjente blomsterbuketter.

Samspilte juniorer

Men årskonserten er, som navnet antyder, selvsagt også en anledning til å vise hva som bor av musikalske ferdigheter og lungekapasitet bak uniformene. Og det er neimen ikke lite. Først ut var Juniorkorpset, som i år teller 20 medlemmer. De begynner å bli riktig så samspilte, noe de viste til fulle gjennom fem flotte numre, der spesielt avslutningen ”Olsen-banden”-temaet, satt som et skudd. Så ble årets ti aspiranter ropt opp på scenen for å få på seg de røde korpsgenserne for aller første gang. Stoltere fjes ser man sjelden. Selv om de kun hadde øvd sammen tre ganger, leverte de ferske musikantene betryggende bevis på at korpsmusikken er sikret på 17. mai en god stund framover.

De ti beste

Hovedkorpset teller kun ti medlemmer. De er til gjengjeld de beste, kunne dirigent Tone Holmann fortelle. Det tror vi så gjerne etter å ha hørt to feiende marsjer og filmmusikk fra ”Hunger Games” og ”Rocky”. De talentfulle ungdommene avsluttet med en såkalt ”stomp”, der acapella sang ble akkompagnert av plastkrus, klapping, ukulele, trommer og feiekost. Imponerende! Så var det klart for den store finalen med selveste Hornmusikken, som fylte salen med toner fra Count Basie, Grieg, Beatles og Souza. Da resten av korpsfamilien ble invitert opp på scenen til et felles avslutningsnummer, var også scenen overfylt, og publikum kunne sendes på hjemvei med ferske bevis på at Birkeland ikke blir kalt for korpsbygda for ingenting.

Se flere bilder her: