Ukas leder: God påske

PåskeAskeonsdag, sier kalenderen i dag. Nok en gang står vi på terskelen til både høytid og ferie. Mange er allerede godt i gang.

I fjor slo mars måned til med rekordvarme og barmark – i år er det langt ned til grønne spirer under det tjukke laget med gammel og ny snø. Klimaet skifter, men de aller fleste har akseptert at temperaturøkningen og ekstremværet verden over er menneskeskapt. I vår har imidlertid birkenesingene fått diskusjonen knyttet til CO2-utslipp og utbygging av grønn energi med vindmøller, rett i fanget.

Men nå kan vi ta en liten pause og nyte vårdagene i fred og ro. Det ligger an til en solskinnspåske av dimensjoner. Sammen med snømengdene, som en del riktignok begynner å bli temmelig lei av, betyr godværet at enten du reiser til fjells eller blir “her nede”, kan du nyte maksføre – om du fortsatt kjenner trangen til å spenne på deg skia. Skulle den trangen være fullstendig fraværende, er det snart tørre veier å rusle langs, og solveggen på terrassen er heller ikke å forakte.

Da kan du jo for eksempel kose deg med ukas BirkenesAvis? Vi ønsker alle våre lesere ei riktig god påske!
3-påskekyllinger