Starter som nr 50

Når Lars Helge Birkeland går ut på dagens verdenscupsprint i italienske Anterselva håper han å fortsette i den samme gode stilen som han viste i Ruhpolding sist helg.

OPTIMIST: Lars Helge Birkeland har tro på at han skal kunne levere en ny god prestasjon på dagen sprint i italienske Anterselva. Rennet starter klokka 14.30, og NRK 1 sender fra klokka 14.45. (Arkivfoto)

OPTIMIST: Lars Helge Birkeland har tro på at han skal kunne levere en ny god prestasjon på dagen sprint i italienske Anterselva. Rennet starter klokka 14.30, og NRK 1 sender fra klokka 14.45. (Arkivfoto)


SKISKYTING. Den perfekte stafettetappen og den smått sensasjonelle sjetteplassen på sprinten og tiendeplassen på fellesstarten ble 24-åringens definitive gjennombrudd som skiskytter. Av NRKs eksperter Halvard Hanevold og Ola Lunde fikk han massiv skryt og ble nærmest tildelt VM-billett på flekken. Sjøl har den sindige mollestadværingen måttet tåle en dose mer medieoppmerksomhet enn vanlig i etterkant av kanonløpene, men det tar han med et smil.
– Det har vært litt mer oppstyr enn vanlig, men ikke plagsomt mye egentlig, sier han på telefon fra Italia cirka fire timer før førstemann slippes ut i sprintløypa i Anterselva.

Spent på høyden

Der håper 24-åringen å videreføre den gode trenden med å prestere når det gjelder, selv om han er spent på hvordan kroppen vil reagere på høyden.
– Jeg håper jo at den gode flyten fortsetter. Det er fint vær, så det er alle muligheter til at det blir et bra renn. Formen kjennes bra ut også, men det er høyt der hvor vi skal konkurrere, så det blir spennende å se hvordan det slår ut. Jeg har hatt både positive og negative erfaringer med det tidligere, forteller Lars Helge. Denne gangen har han valgt å trene i litt lavere høyde enn konkurranseløypene ligger på, det også er et spenningsmoment.

Går sprinten og stafetten

Mollestadgutten skal i utgangspunktet gå dagens sprint og søndagens stafett i Anterselva. Dermed velger han etter all sannsynlighet å stå over morgendagens jaktstart, selv om han skulle kvalifisere seg til den.
– Hva gjør du nå når det er fire timer til start?
– Nå skal jeg ut og jogge en tur, så blir det å spise litt, og så må jeg være på stadion i totida.
NRK 1 sender sprinten direkte. Sendinga starter klokka 14.45.