Feiret 17. mai i Brisbane

AUSTRALIA-STUDENTER: Sammen med nærmere tusen medstudenter feiret borkisene Vilde Mollestad Rislaa og Kjetil Birkeland den norske nasjonaldagen i australske Brisbane. Se flere bilder fra feiringen under.

AUSTRALIA-STUDENTER: Sammen med nærmere tusen medstudenter feiret borkisene Vilde Mollestad Rislaa og Kjetil Birkeland den norske nasjonaldagen i australske Brisbane. Se flere bilder fra feiringen under.


Sammen med tusen andre norske studenter feiret borkisene Vilde Mollestad Rislaa (20) og Kjetil Birkeland (21) nasjonaldagen med tog og fest i Brisbane, Australia. Her er deres beretning fra dagen:

17. MAI. Gratulerer med vel overstått 17. maifeiring fra oss her i Australia! Vi håper dere alle hadde en like fortreffelig feiring som vi har hatt her i Brisbane. Som studenter i Brisbane er 17. mai helt klart den største dagen i året. Uten en sky på himmelen og i 25 grader pluss, var opp mot tusen nordmenn samlet for å feire nasjonaldagen vår. Dette er den største 17. maifeiringen sør for ekvator, muligens utenfor Skandinavia.
Den store dagen begynte med en champagnefrokost som Vilde valgte å holde i år. Her hadde vi en så tradisjonsrik frokost som vi kunne få til, med laks og eggerøre og diverse kaker. Etter en fantastisk frokost med godt selskap (rundt 30 stk) dro vi videre inn til byen hvor toget og feiringen skulle avholdes. Her ble vi møtt av nesten tusen nordmenn som hadde kommet til Brisbane fra alle kanter av Queensland. Toget ble eskortert av politiet gjennom mange av de travleste gatene i byen, og vi fikk mange småsjokkerte blikk fra tilfeldige forbipasserende. Noe som virkelig skiller seg ut her nede i forhold til feiringen hjemme i Norge, er reaksjonene til lokalbefolkningen, som nok ikke helt vet hvordan de skal reagere på at nesten tusen nordmenn synger og vaier med flagg i gatene. Men det virker som de synes det er gøy. Noen sjarmerende, smilende blikk fra fortauet fikk vi ihvertfall. Etter en liten time i tog, var det klart for vafler og pølse i brød, samt noe godt å drikke. Utover dagen var det taler fra forskjellige norske organisasjoner, og underholdning. Formiddagens største høydepunkt var utvilsomt det uhøytidelige mannskoret av studenter som vartet opp med både ”Mellom bakkar og berg” og “Ola Tveiten”. Dagen og kvelden ble avsluttet med middag sammen med 200 andre norske studenter.
Alt i alt; å feire nasjonaldagen på andre siden av jorden her i Brisbane sammen med alle de flotte nordmennene vi har her nede, har gitt oss akkurat den hjemmefølelsen man leter etter i en dag som dette. GRATULERER MED DAGEN!

Vilde Mollestad Rislaa, 20 år.
• Fra Smalsundlia på Birkeland.
• Utveksler fra UIA ett år. Studerer bachelorgrad i idrett og idrettsvitenskap
Kjetil Birkeland, 21 år.
• Fra Kalvåsen på Birkeland.
• Studerer fire år på Griffith University, dobbel bachelorgrad i økonomi og international business.

17. mai i Brisbane
• Arrangeres av de norske studentene gjennom studentorganisasjonen NORSK.
• Norske studenter som kommer for å feire har hovedsakelig base i Brisbane, men kommer også med busser fra blant annet Gold Coast og Sunshine Coast.
• Norske vafler med brunost blir servert.

Se flere bilder her: