Lut lei adressesommel

FORTSATT ADRESSELØS: Etter fem år på toppen av Håbeslands kleiver har Therese Aamlid Bjelland og familien ennå ikke fått noen adresse.KOMMUNALT. Etter fem år har ennå ikke boligfeltet på toppen av Håbeslands kleiver fått noe offisielt navn. Nå er Therese Aamlid Bjelland lei.


”Jeg har henvendt meg flere ganger og synes dette begynner å drøye utover min tålmodighet”, skriver hun i en e-post til Birkenes kommune. Der forklarer hun at Håbesland er et stort område hvor både postbud og ambulansesjåfører kan bli sendt ut på en lengre kjøretur på måfå dersom de ikke vet nøyaktig hvor vedkommende som venter på deres tjenester bor. ”I 2012 har det seg sånn at offentlige instanser bruker data og GPS, hvor adresser ligger lagret. Da er det veldig trist å sitte med noe fast i halsen, når heia rommer en del mil. Da er det jo fortærende å se ambulansen kule forbi med blålys”, forklarer tobarnsmoren. Sammen med mann og barn flyttet hun inn i nybygd hus i 2007. Adressen ”Håbeslandsmoen”, som de da fikk tildelt av kommunen, ble imidlertid trukket tilbake da den viste seg å tilhøre eiendommen hvor den tidligere grunneieren bor, nede ved riksveien cirka to kilometer unna. Siden har de fire boligene i det ti mål store feltet vært adresseløse. Nå tar de mer enn gjerne adressen ”Tjønneråsen”, som er navnet på det kommende boligfeltet rett ved.
”Nå er jeg lut lei av dette tullballet (…) så enten får dere hoste opp ei adresse, eller så dikter jeg opp ei sjøl!”, skriver Aamlid Bjelland, og legger til at kommunen bør svare på mail, ”…for posten kommer kanskje ikke frem!”