Drevne damer på utstilling

Malerklubbkvartett stiller ut

STILLER UT: Merittlisten omfatter både Sørlandsutstillingen, Reimanngården i Grimstad og Søgne Gamle Prestegård. I hele oktober stiller Kirsten Tveide (f.v.), Bente Lykke, Elisabeth Egeland og Signe Thorkildsen ut sine flotte og fargerike bilder i Stallen på Frolands Verk.

De har malt i en kvinnealder og stilt ut mange steder på Sørlandet, men aldri i Froland. Mandag åpner malerklubbkvartetten egen ”høstutstilling” i Stallen på Frolands Verk.

KULTUR. – Jeg fant ut at vi måtte finne på noe. Vi har vært på Bakgården i Kristiansand og Kilsloftet i Vegårshei i sommer, men nå hadde vi ingenting. Så jeg banka på og spurte om vi kunne få stille ut der. ”Det var hyggelig”, sa de.
BirkenesAvisa er på besøk hos Elisabeth Egeland, Signe Thorkildsen og Kirsten Tveide i grendehuset på Eigelandssletta, omtrent halvveis mellom Birkeland og Lillesand, og det er Elisabeth som fører ordet. Hver fredag samles de tre damene fra Lillesand og Birkenes Malerklubb i det lille skolehuset for å male.

Stor variasjon

– Vi maler så lenge vi orker.
Elisabeth, som etter eget utsagn har malt ”mer eller mindre bestandig”, bruker det hun kan finne – kniv, sand, stempel – for å skape sine egne uttrykk. Hun varierer mye i uttrykksformen, og liker å eksperimentere med farger.
– Så drikker vi litt kaffe og koser oss.
Signe har vært i malerklubben i mer enn 30 år. Det betyr at hun har malt minst like lenge. For øyeblikket går det mest i abstrakte uttrykk i akryl, men hun er også en stor tilhenger av å male med kniv.
– Men når vi begynner å male, blir det helt stille.
Kirsten har traktert penselen i ”sikkert tredve år”. Hun maler bare naturalistisk med olje, ”ømt og mykt”, som Signe sier.
Fjerde hjul på vogna, Bente, med Lykke til etternavn, begynte da hun var fjorten. Hun varierer også mye mellom stilartene. Tidligere har hun vært en tilhenger av duse farger, men akkurat nå er hun inne i en periode hvor det er knallfarger som gjelder.

Åpner 1. oktober

Det blir med andre ord litt for enhver smak å se når den drevne amatørkvartetten ønsker velkommen til utstilling i Stallen på Frolands Verk førstkommende mandag.
– Det blir mest nye ting, men det kan godt tenkes at noen vil kjenne igjen et bilde eller to også, sier Elisabeth.
Salgsutstillingen vil være åpen hver dag på dagtid hele oktober.
– Vi holder veldig greie priser, forsikrer én.
– Og lørdag og søndag er det vafler og kaffe å få kjøpt i kafeen, sier en annen.
Enda flere grunner til å ta en tur til Frolands Verk, altså. Legger du turen til søndag 7. oktober får du i tillegg med deg vernissage’n til de fire muntre damene.