– Dårlig gjort!

Ødelagt sykkelLEIT: Da Mathias Aamlid Trondsen (6) fant igjen sykkelen sin var den helt ødelagt. Det samme skjedde også med storesøster Mathilde (8 1/2) sin sykkel.

Ødelagt sykkel

LEIT: Da Mathias Aamlid Trondsen (6) fant igjen sykkelen sin på Tomta var den helt ødelagt. Det samme skjedde også med storesøster Mathilde (8 1/2) sin sykkel.


HÆRVERK. – Jeg begynte å grine litt, sier Mathilde (8 1/2).
– Jeg tenkte «bye-bye», sier lillebror Mathias (6).
Det var ingen hyggelig opplevelse som ventet søskenparet forrige søndag. På ett eller annet tidspunkt natta før hadde noen stjålet de to syklene til Mathilde og Mathias fra «parkeringen» rett under kjøkkenvinduet hjemme.
Da tyveriet ble oppdaget søndag morgen, la de i vei for å lete etter syklene sammen med mamma, i håp om at noen bare hadde tatt dem for å sykle et lite stykke. Stemningen steg da de fant begge syklene på Tomta i sentrum av Birkeland, men dalte like kjapt da de oppdaget at de var helt ødelagt.
– De har kjørt over syklene så de ikke kan brukes lenger. Jeg fikk bare berga flaskeholderen, forteller Mathilde.
– Og jeg kan bare bruke setet, skyter Mathias inn.
Nå håper de at vedkommende som gjorde dette skal lese om det i lokalavisa og forhåpentligvis få skikkelig dårlig samvittighet.
– Jeg synes at de skal kjøpe ny sykkel hvis de gjør sånn mot andre, mener Mathilde.
I følge mamma Cathrine Aamlid var det også fullt av glasskår og søppel på Tomta, og telefonkiosken var også utsatt for hærverk.