Advarer mot nettsvindlere

Solbjørg Bentsen

BLE LURT: – Jeg liker å tro det beste om folk inntil det motsatte er bevist, men må innrømme at jeg var naiv, sier Solbjørg Bentsen som velger å stå fram med sin historie for å hindre at andre blir lurt på samme måte.

NETTSIKKERHET. Ti doller ble til 4200 kroner da Solbjørg Bentsen ble lurt av nettsvindlere.

Senumstaddamen er en av mange sørlendinger som i løpet av de siste to-tre ukene er blitt oppringt og svindlet av engelsktalende personer som utgir seg for å representere Microsoft. Solbjørg ble først oppringt tidlig en morgen av en engelsktalende dame som lurte på om hun ville ha raskere pc.
– Hun ba meg slå på dataen, men jeg skjønte omtrent ikke et ord av det hun sa, så jeg nektet, da ble hun sur, forteller Solbjørg, som la på.
Noen dager senere ringte en engelsktalende mann som kalte seg Nick Martin og spurte om det samme.
– Han var veldig formell og nærmest beordret meg til å slå på dataen, så skulle jeg få raskere pc. Det skulle koste ti dollar for ett år, og det tenkte jeg var greit. Jeg sa jeg ikke hadde så mye greie på data, men han sa han kunne hjelpe meg, og godtroende som jeg er, gjorde jeg som han sa, forteller senumstaddamen, som blant annet måtte oppgi nummeret og utløpsdatoen på visakortet for at de ti dollarene skulle kunne overføres. Underveis dukket summen 4200 opp, men det skulle hun ikke bry seg om, forsikret ”Nick Martin”, som lovet å ringe tilbake neste kveld.
I mellomtiden hadde Solbjørg, som begynte å ane uråd, vært i banken for å sjekke kontoen sin. Da viste det seg at det var kommet en anmodning fra Wien om utbetaling av 4200 kroner. Solbjørg spurte banken om utbetalingen kunne stoppes, men fikk til svar at det kunne den ikke. Da ”Nick Martin” ringte tilbake om kvelden, som lovet, konfronterte hun ham med de 4200 kronene. Svaret var at det var en feil, og hun skulle selvsagt få pengene tilbake. Dagen etter ble hun oppringt på nytt fra samme nummer, men da nektet hun å ta telefonen. Da Solbjørg var i banken forrige mandag for å sjekke kontoen på nytt, viste det seg at de 4200 kronene var trukket fra kontoen hennes. Nå håper hun å få pengene tilbake hos VISAs reklamasjonsavdeling.