Kjører du grønt?

Mandag 29. august startet «Jeg kjører grønt 2011». Både bedrifter og privatpersoner kan delta i konkurransen om «Den grønneste arbeidsplassen». 105 bedrifter er allerede påmeldt, i følge Bjørne Jortveit i ATP-prosjektet i Kristiansandsregionen

Hensikten med kampanjen er bedre helse og lavere klimautslipp, og målet i år er å slå fjorårets rekord på totalt 4000 deltakere. Som i 2010 kan også private og offentlige virksomheter melde seg på konkurransen — «Den grønneste arbeidsplassen».

Det gjelder altså å registrere flest mulig grønne poeng. Reiser til fots, med sykkel eller med kollektivtransport gir poeng. Nytt i år er alle grønne reiser man har gjort fra kampanjestart 29. august kan registreres uansett når man melder seg på – det er altså ikke for seint å hive seg med!
Ansattes personlige poeng går til arbeidsplassen ved at den enkelte registrerer det på nettet. Virksomhetene er delt inn i tre kategorier etter størrelse, og beste bedrift i hver kategori vinner 10.000 kroner. Pengepremien skal brukes til å bedre tilrettelegging for miljøvennlig transport.
Kampanjen varer fra 29. august til 11. desember, og det lokkes med premier i et utall kategorier.

Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan delta. Elever på videregående skoler kan også være med. Aldergrense er 15 år.

Påmelding skjer til www.jegkjorergront.no, der det også er mer informasjon å finne.