Poengran i parken

HERJET: Knut Arild Espegren løp utrettelig i BIL-angrepet, og herjet tidvis med Øyestad-forsvarerne, spesielt utover i andre omgang, da de begynte å bli slitne.

Øyestad fikk hjelp av både dommeren og BIL-forsvaret da de fikk med seg ett poeng fra torsdagens 5. divisjonsoppgjør i Birkenesparken.

Kampen er ikke mer enn åtte minutter gammel når BIL-spiss Jakob Flakk meies ned av Øyestad-keeperen idet han er i ferd med å runde sisteskansen. Soleklart rødt kort, mener alle i hvitt og blått.

Dommeren blåser frispark og lar kortstokken ligge i brystlomma. Kort tid etter halter Flakk av banen med hoven legg og tydelige knottemerker rett under kneet.

Andre gavepakke

Vi skal ikke garantere at Birkenes hadde vunnet, hadde Øyestad-keeperen fått marsjordre. Men med ti mann og en utespiller i mål, hadde i alle fall sjansen for bortepoeng vært atskillig dårligere. I stedet får de rød- og sortstripete en ny gavepakke etter 26 minutter.

Denne gang av BIL-forsvaret som lar en Øyestad-spiss stå mutters aleine på femmeteren når innlegget kommer. Han får en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål. Resultatet etter en lite velspilt første omgang er 0-1.

17 år gammel tomålsscorer

Fem minutter er spilt av andre omgang når Knut Arild Espegren drar seg forbi på høyrekanten og legger inn til spissinnbytter Jon Frigstad. 17-åringen bredsider inn utligningen via tverrliggeren. Pent! Fire minutter etter blir Elias Christiansen spilt opp av Espegren, vender og setter ballen like utenfor fra kort hold.

Ved halvspilt omgang er det hjemmelagets tur til å ha dommeren på sin side, når et Øyestad-skudd finner armen til en BIL-forsvarer før ballen går ut over dødlinja. Dommeren nøyer seg med å dømme corner. Minuttet etter blir unge Frigstad tomålsscorer når han styrer et presist innlegg fra Jonas Sundtjønn over Øyestad-keeperen og inn i lengste hjørne.

Tredje gavepakke

Mot slutten av kampen begynner begge lag å merke løpinga etter høye og lange baller. Det gir rom for hurtigtoget Knut Arild Espegren som herjer med slitne Øyestad-forsvarere. Dog uten at det resulterer i scoring.

Tre minutter på overtid lemper bortelaget ballen inn i BIL-feltet i håp om utligning. Det resulterer i en corner og kveldens tredje gavepakke, når en umarkert Øyestad-spiller får ekspedere det flate og harde hjørnesparket i mål fra 7-8 meter.

Skuffet trener

Til stor jubel fra Øyestad-benken og ditto fortvilelse for BIL-spillerne og trener Tor Ivar Ruud.

– Jeg er veldig skuffa over at vi ikke får med oss tre poeng her. Vi burde helt klart ha vunnet, men igjen slipper vi inn noen pissemål, sier BIL-treneren, før han legger til:

– Men vi jobber bra, og spesielt i andre omgang synes jeg vi er det beste laget.

Trøsten får være at hvittrøyene får muligheten til revansje allerede tirsdag kveld. Da går nemlig den utsatte bortekampen mot nettopp Øyestad. Kampstart på Nedenesbanen er klokka 19.00.